o güzelim saçların sonu

Genelde anneler oğullarının saçlarının uzun olmasını istiyorlar, çevremde çok var örneği, ama babalar istemiyorlar hiçbir şekilde. İlla gidilecek o berbere, rahatlanacak. Bizim evde muhalefet çok daha güçlü, babanın yanında ablası, öğretmeni, konu komşu, sokaktan geçen amcalar, dedeler, teyzeler :) İkna oldum sonunda, şimdi çok terliyor, böyle rahat edemiyor, koşarken saçları gözüne giriyor , bak hasta olur deyince hangi annenin içi rahat eder, kendi ellerimle götürdüm berbere.

Bundan önceki saç traşlarını anneanne dede ikilisi yaptırmıştı, aslında gayet de beğenmiştim, ne de olsa o saçların altındaki surat, bakış, ifade aynı kalıyor, kısa sürüyor alışmak :)

Berberde fotoğraf da ne demeyin, hayat o kadar hızlı akıyor, bu dünya tatlıları büyüyor, benim için kaçırılmayacak fırsatlar bunlar, 4,5 yaşında bir insanın berber koltuğunda oturmuş, bir yetişkin gibi hissederken ki ruh halini yakalamak, duygularını izlemek heyecanlı geliyor bana. Keşif tam.

Tavsiye ederim bence kaçırmayın bu anları hiç, bir doğumgünü fotoğrafları kadar anlamlı bence. Berber amca gayet cool, işini ciddiyetle ve titizlikle yapıyor, Deniz arada laf atıyor ona ama kısa ve açık cevap veriyor, beklenildiği gibi geyiğe sardırmıyor, ya da çocuk muhabbeti yapmıyor. Şaşılacak birşey ama çocuklar bu şekilde sanki onlar yetişkinmiş gibi cevap veren (ama gülümseyecek mutlaka) insanlara daha yakınlık gösteriyorlar, seviyorlar. Saygı duyulduklarını mı hissediyorlar, önemsendiklerini mi bilmiyorum, ilginç geliyor bana. Bebek muhabbetinden hoşlanmayan bebekler bunlar :)

İnce ince uğraşlar sonucunda bitiyor traş, tam zamanında valla, zaten kıpırdanmaya başlamıştı Deniz koltukta, hadi geçmiş olsun lafıyla beraber fırlıyor koltuktan :)

Dükkandan çıkar çıkmaz unutuyor herşeyi, hemen yeni oyunların, konuların derdine düşüyor (çocuk olmayı istemek için bir sebep daha, ne kadar güzel bir ruh halidir bu). Deniiiz çok yakışıklı oldun, süper oldu falan gibi yorumları duyduğu bile yok haliyle :)

dipten gelen not: berberden birşey öğrendim, paylaşayım. Eğer çocuğunuzun saçı düzse, öndeki saçların hepsi alnına dökülüyor ya, yana taranmıyor. Bunun pek bir çaresi yokmuş, o saçlar elle, tarakla yana tarana tarana alışıyorlarmış öyle durmaya. Bu yaşlarda siz tararsınız evden çıkmadan, 10 saniye sonra bozulur, kendi hayatta düzeltmez dedi, illa büyüyecek, aynaya bakar hale gelecek, kendi tarayacak saçını, işte o zaman alışır o saç yanda durmaya dedi, öğrenelim :)

sevgiyle kalın,

Leave a reply

Your email address will not be published.