Serra & Şeyda ikiz Bebek Çekimi (10.03.2013)

Hep ikiz bebek fotoğrafları çekmek istemişimdir, nihayet aradığım modellere kavuştum, benim de minnoş tatlı mı tatlı ikiz yeğenlerim oldu, hem de kız :)

Kısa süreli Ankara ziyaretleri oldu geçen, yakalamışken çektim tabi. Bebek fotoğrafları çekerken en önemli kısıtınız vakit oluyor, ikiz durumunda bu vakit neredeyse bir de yarıya iniyor. Birinin keyfi iyiyken diğeri ağlıyor, biri size bakarken diğeri dönüyor, yönetmek çok zor :)

aile bebek fotoğrafçısı ankara

aile bebek fotoğrafçısı ankara çekim etkisi

Saat seçimi önemli, ikisinin de uykusunu almış, altları temiz ve karınları tok olması lazım, bu 3 şartın aynı anda sağlanması bile gayet zor. Hadi şartları sağladık, önceden düşünmüş taşınmış olmanız lazım konsepti, ne giysinler, ne taksın takıştırsınlar diye. Öyle farklı farklı kıyafetleri giydir çıkar süreçlerinde keyifleri kaçabiliyor, çok riskli, birisi ağlamaya başlayınca diğeri de anında uyum sağlıyor çünkü :) Bir de maksimum süreniz 1 saat, bu da çok çok şanslıysanız, mesela biz yarım saat dayanabildik bu hengameye. Bizimkiler 5 aylıktı o zamanlar, acıkma periyotları kısa baya. O zaman hava serindi dışarıda çekim yapmayı düşünmedik hiç ama yaz olsaydı eminim açıkhavada onları daha uzun süre keyifli tutmak mümkün olurdu. Kapalı ve küçük ortamlarda bunalıyorlar, onları da anlamak lazım :)

IMG_2886xxsb

Yine de minnoş yeğenlerimi çok tebrik ediyorum sabırları ve bizi hiç yormadıkları, aksine uzun uzun gülmemize sebep oldukları için, kendilerini de çok çok özlediğimi beyan ederim ta buralardan :)

aile fotoğrafçısı ankara çekim etkisi

Fotoğrafla ilgilenenler için not: Böyle bizimki gibi kapalı havalarda (özellikle kışın) kapalı mekanda fotoğraf çekenlerin ve illa da doğal ışık olsun, ek ışık kaynağı kullanmayım diye düşünenlerin kullanacağı lens illaki yüksek hızlı geniş diyafram açıklığı olan bir lens olacak. Benim için bunun tek bir anlamı var, 50mm f1.4 lensim. Çok memnunum, herşeyiyle tavsiye ederim, hem fiyatı çok ekonomiktir, hem de geri dönüşü çok yüksektir, pişman olmazsınız :)