İkizler & benim ekip :) (27.07.2013)

Geçen ilkbahar ziyaretimize gelen ikizlerimizin fotoğraflarını çekmiştim diye anlatmıştım ya hani “şurada”, işte o ikizler büyüdüler artık ve tam yemelik lokum oldular. Güzel ve sıcak yaz vaktinde onları fotoğraflamak demek tombiş tombiş kolları, o yumuş yanakları, bacakları fotoğraflamak demek tabi ki. Kayda geçmeliydi mutlaka, onlarca ikiz yeğenim yok sonuçta :)  Bahsetmiştim ya ikiz bebekleri çekmek çok zor, çok kısa bir vakit olabiliyor ikisinin de keyfinin iyi olduğu diye, işte aynen öyle oldu yine. Birisi uyandı yemeğini yedi, diğerini bekledik, o da uyandıı hopladık indik apartmanın bahçesine.  Apartmanın sevimli bir arka bahçesi var, bir kamelya, çocuk parkı falan, zaten minnoşları beraber gülerken (yani ağlamazken) yakalamak yeterince zorlu, öyle konseptlerle falan uğraşacak vakit olmadı desem yalan olmaz :) Koyduk çimenlerin üzerine yayıldılar, ben de fotoğraflarını çektim. İddia ediyorum daha doğalı olamaz  :) Allah tan abilerinin hayranı ikisi de, biraz sıkılmaya başlar başlamaz çağırıyoruz onu, gülmeye kıkırdamaya başlıyorlar hemen kurulmuş gibi. Bu sefer çekimde ablamız, abimiz, annemiz, anneannemiz, dedemiz ve kuzenler de var, bazen kadraja sığmakta zorlanıyoruz, eksiklere rağmen malum kalabalık aile, ama o kadar sevimli ki bütün kareler, tekrar tekrar seviniyorum bu karelere baktıkça.

Böyle kalabalık çekimlerde ihtiyacınız olan şey geniş açı bir lens, benim 50 mm ile olacak iş değil, konuyu sığdırabilmek için uzaklaştıkça uzaklaşmanız lazım. Bu da insan sıcaklığını kaybetmenize sebep oluyor, bu sebeple aldım yine eşek ölüsü 24-70 mm lensi. Alan derinliğine ihtiyaç duyduğum kareler hariç gayet de süper bir lens.

bu 50mm den bir kare:

bu da 24-70mm den (odak uzaklığı aynı tabi 50mm)

Çekim herhalde toplasam (arada verilen ihtiyaç molaları da dahil) 1, yada 1,5 saat sürmüştür. Artık seneye yapacağımız çekimde bu cinconlar büyümüş olur tahmin ediyorum süremiz uzar, ben de rahat ederim, aklımda kalan çekemediğim kareler kalmaz :)

not: son fotoğraf, çekimin son dakikalarında annelerinin halidir, güldüğüne bakmayın :)

Leave a reply

Your email address will not be published.